OM IDEEN: Efter Krimimessen 2017 begyndte vi, Thomas, Anders og Jacob, at mødes og tale om at skabe et fælles projekt. Vi havde lyst til at prøve at gå nye veje med spændingsromanen. Vi brugte en del tid sammen på at diskutere vores samtid, krimiens muligheder og den gode historie – og grine af forskellige ideer, der dukkede op. I efteråret tog vi i Anders’ sommerhus på Lolland. Og sent fredag aften fik Anders ideen om H. C. Andersen som detektiv. Den grinte vi også af. Men efterhånden som vi fik talt om den, angrebet den fra forskellige vinkler og set på mulighederne, vidste vi, at den kunne et eller andet. Vi kunne mærke ideen gribe fat i os.

– Fra  Berlingske, 25. marts 2020

Mordet på en havfrue

Af Rydahl og Kazinski

★ ★ ★ ★ ★ “En hæsblæsende historie”- JyllandsPosten

Kom tæt på geniet og særlingen H.C. Andersen på en helt ny, fiktiv og gruopvækkende måde i Mordet på en havfrue, hvor den verdensberømte forfatter tager os med ind i den københavnske underverden anno 1830-40. Byen er plaget af fattigdom og sygdom, politisk grøde og spændinger mellem samfundslagene – og grumme forbrydelser forbliver uopklaret i hænderne på et politi uden effektive værktøjer. Da H.C. Andersen bliver anklaget for et bestialsk mord, må han derfor selv forsøge at opklare mysteriet bag for ikke at blive dømt.

Bogen om detektiven H.C. Andersen er skrevet i samarbejde mellem forfatterne A.J. Kazinski og Thomas Rydahl.

ANMELDELSER

Mordet på en havfrue

★★★★★★
"Krimien kan læses af alle krimilystne, men især af dem, der elsker et historisk islæt med flotte og stærke miljøbeskrivelser. Men fans af HCA kan også være med, for du får en skøn historie om Andersens sårbarhed."

Anettesbookshelf.dk

★★★★★
"Veldrejet krimi. (...) lødig og letlæst underholdning, og så er det noget så konkret som et kvalificeret bud på, hvad der inspirerede H.C. Andersen til at skrive nogle af sine mest læste eventyr, »Den lille havfrue« og »Pigen med svovlstikkerne«. Det er både troværdigt og gribende. Den høje sorte hat af for det."

Merete Reinholdt

Berlingske

★★★★★
"En hæsblæsende historie, der fører læseren omkring i en enevældig konges København præget af støj, møg og almindelig elendighed."

Lars Ole Sauerberg

Jyllandsposten

★★★★★
"For mig er det deres eminente evne til at få datidens København med store sociale skel, et dekadent kongehus og en videnskab, hvor man står på tærsklen mellem overtro og det erfaringsbaserede, der gør “Mordet på en havfrue” spændende og interessant."

Henrik Tjalve

Dagbladenes Bureau

"Jeg er yderst imponeret over Rydahl og Kazinskis eventyrlige sprog, velkomponerede plot og ikke mindst mod til at inddrage en af verdens allermest anerkendte digtere og forfattere nogensinde i handlingen. Jeg anbefaler alle at læse “Mordet på en havfrue”, fordi det er en nytænkende krimi, der vil overraske én indtil den allersidste side er vendt!"

Emmasbogreol.dk

ALLE BØGER AF

Thomas Rydahl

Bind 1 i Den københavnske nat-serien
Roman om forførelse og skilsmisse
Krimi med A.J. Kazinski
Bind 3 i Erhard-trilogien
Bind 2 i Erhard-trilogien
Bind 1 i Erhard-trilogien.