Forfatter Thomas Rydahl

DET ER ALDRIG FOR SENT AT SPRINGE UD SOM KUNSTNER

Som 17-årig vandt Thomas Rydahl en novellekonkurrence med novellen Forever Young. Men det var ikke første gang den unge forfatter havde litterære ambitioner. Faktisk har Thomas Rydahl arbejdet på en roman siden børnehaveklassen og altid siden haft et eller flere projekter undervejs og i skuffen.

Det var en livskrise, der førte til mit gennembrud. Jeg begyndte at tage mig selv alvorligt. Og skrive den slags fortællinger, jeg altid selv har elsket.

Det blev dog først i 2014, at Thomas Rydahl for alvor brød igennem med sin roman Eremitten, der vandt Bogforums Debutantpris 2014, og siden de prestigefyldte krimipriser Harald Mogensen-prisen (Årets danske krimi) og også Glasnøglen (Årets Nordiske krimi). Bogen er solgt til filmatisering i Hollywood og er desuden udgivet i mere end 15 lande, blandt andet USA, England, Tyskland, Frankrig, Spanien, Rusland, Sverige med flere. Filmrettighederne til den nyeste krimi, Uniform, er også solgt.

BILLEDE: Thomas Rydahl og digteren F.P. Jac (sovende) på Rønnes gamle teater, 1993 >

Thomas Rydahl har taget en brandmandsuddannelse på Bornholm – og siden læst filosofi og psykologi på et universitet i Minneapolis, USA og Københavns Universitet. Han stoppede studierne, da han kom på Forfatterskolen i København i 1997. I mange år har Thomas Rydahl arbejdet som bartender og tjener, og senere som tekstforfatter, kommunikationsrådgiver og strateg på bureauer i København, indtil han debuterede i 2014. I 2016 udkom anden del af Erhard-trilogien, De savnede, og i 2019 tredje og sidste del, De tre paverSamme år udkom også den anmelderroste krimi, Mordet på en havfrue, der er skrevet i samarbejde med A.J. Kazinski. 

I 2021 var Thomas Rydahl aktuel med romanen Forførernes klub, der handler om en mand, der bliver skilt og starter forfra i tilværelsen, og i 2022 udgav han Uniform, der er første bind i en ny krimiserie og foregår i København. Uniform er solgt til filmatisering hos danske Apple Tree Productions.

I 2023 var Thomas Rydahl også involveret i udgivelsen af Besættelse af Lasse Holm. Lasse Holm døde desværre af kræft i efteråret 2021 og efterlod sig et manuskript i første udkast, men på Lasses anmodning har Thomas Rydahl (i samarbejde med Politikens Forlag og Lasse Holms enke) færddiggjort romanen, der udkom i marts 2023 til flotte anmeldelser.

Thomas Rydahl er desuden underviser på og medstifter af Writers Academys etårige forfatterskole.

Ræk endelig ud til mig

Hvis du vil skrive til mig vedørende mine bøger, et foredrag eller på anden måde i kontakt med mig, så kan du finde mig forskellige steder.

FIND MIG PÅ MESSENGER

Skriv til mig på Facebook Messenger

SEND EN BESKED

(+45) 2674 9000

SEND EN EMAIL

t@thomasrydahl.com


Skriv til mig

  2940
  SIDER UDGIVET
  9
  UDGIVELSER
  1679
  TIMERS UNDERVISNING
  67
  PALE ALE DRUKKET

  Billeder fra lidt af hvert

  Læs et uddrag af
  DE FØRSTE SIDER

  Du får dem med det samme. Mine hemmeligheder. Dem, jeg aldrig talte med Hannah om. Min ekskone. Min far er ikke død. Han sidder i fængsel. Og min mor er død. Jeg slog hende ihjel. Eller det føles sådan. Hannah spurgte mig ikke, og som den mand, jeg var, sagde jeg
  ikke noget. Er du også sådan? Eller taler du ivrigt med andre om det sværeste i dit liv? Det gjorde jeg ikke. På noget tidspunkt. Jeg ville hellere stikke en hånd ind i en kakkelovn end tale om den slags. Alligevel vendte jeg ofte tilbage til det i tankerne. Den nat. Hvis jeg sad alene i toget eller ikke kunne falde i søvn, eller jeg var sammen med Sebastian. Eller hvis jeg kiggede i spejlet, når jeg havde været i bad. Jeg har stadig et ar. På brystkassen, hvor huden er krøllet og grim som klumpet voks. For hvert år forsvinder det mere og mere bag hud og rynker, men det kan stadig ses.

  Jeg vil ikke mere, sagde Hannah. Jeg vil ikke mere.
  Så rullede hun rundt og faldt i søvn.
  Det var sådan, det begyndte, begyndelsen på slutningen, vores skilsmisse.
  Jeg lå tilbage i sengen. Uden at forstå, hvad der lige var sket. At det var sidste gang, vi lå afklædte i sengen sammen. At mit liv
  netop var blevet ændret. Det var i november. Det var, inden jeg vidste noget om grillkyllingen. Ham hørte jeg først om senere. På en måde var han ligegyldig, på en måde var han skyld i det hele. Man er forvirret, når man skal gøre boet op, konkludere for og bag, oppe og nede,efter fjorten år, to børn, en kat, to kaniner, hundrede skænderier og halvt så mange samlejer. Var det også godt for dig, min skat? Næ, ikke rigtig.
  Det er derfor, at man ikke spørger.
  Vi overlevede julen. Og en skiferie i Østrig.

  ALLE BØGER AF

  Thomas Rydahl

  Bind 1 i Den københavnske nat-serien
  Roman om forførelse og skilsmisse
  Krimi med A.J. Kazinski
  Bind 3 i Erhard-trilogien
  Bind 2 i Erhard-trilogien
  Bind 1 i Erhard-trilogien.
  Hvid-og-sort-mors-dag-personlig-Instagram-opslag-2