KORT OM FORFATTEREN

Det begyndte med en novelle…

Som 17-årig vandt Thomas Rydahl en novellekonkurrence med novellen Forever Young. Men det var ikke første gang den unge forfatter havde litterære ambitioner. Faktisk har Thomas Rydahl arbejdet på en roman siden børnehaveklassen og altid siden haft et eller flere projekter undervejs og i skuffen.

 DUMME FAKTA

  • Har mistet mere end 11 par briller
  • Lytter ofte til tordenvejr på Spotify
  • Har boet i Struer og Nærum
  • Sci-fi- og teknologi-nørd, alt med ufoer og tidsrejser, nye opfindelser og apps
  • Underviser på en forfatterskole
  • Har skrevet flere noveller under pseudonym

Det blev dog først i 2014, at Thomas Rydahl for alvor brød igennem med sin roman Eremitten, der vandt Bogforums Debutantpris 2014, og siden de prestigefyldte krimi-priser for Årets danske krimi og Årets Nordiske krimi. Bogen er desuden udgivet i mere end 15 lande, blandt andet USA, England, Tyskland, Frankrig, Spanien, Rusland, Sverige med flere.

Thomas Rydahl er født i 1974 i Århus. Udover Forfatterskolen (1997-1999) har han studeret filosofi og psykologi.

I mange år har han arbejdet som tekstforfatter, kommunikationsrådgiver og strateg på et stort bureau i København. I 2016 udkom anden del af Erhard-trilogien, De savnede, og i 2019 tredje og sidste del, De tre paver. Samme år udkom også den anmelderroste krimi, Mordet på en havfrue, der er skrevet i samarbejde med A.J. Kazinski.I april 2021 udkom romanen Forførernes klub.

Thomas Rydahl er desuden underviser på og medstifter af Writers Academys etårige forfatterskole

 

 

 

 

 

“Billede fra Bornholms Kulturfestival 1992, oplæsning på Rønnes teater med F.P. Jac (der sover lidt) og Poul Borum (uden for billedet). Og mig, der læser højt.” 

Udgivelser

Eremitten

Det begynder på en strand på den kanariske ferieø Fuerteventura. Første del af Erhard-trilogien – og vinder af årets bedste danske og skandinaviske krimi.

De savnede

“…lige så fremragende som den første”. Historien om Erhard, den nifingrede taxachauffør fortsætter i De Savnede, der er anden del af Erhard-trilogien. 

De tre paver

Erhard skjuler sig i en hippielejr, da en gammel fjende beder om hjælp. Sidste del af trilogien. En spændingsroman om skyld, oprør og overlevelse. 

INTERNATIONAL

THE HERMIT

Crimie Novel // Literary Thriller

“Original and compelling… it’s not difficult to see why this has become a bestseller”  Sunday Times

When the hermit Erhard discovers an abandoned car with the body of a young boy in a cardboard box in the trunk, the police wants to terminate the investigations. Nobody believes that an outsider, a stranger to the Spanish island of Fuerteventura, could possibly solve the mystery. 

Book et foredrag

t@thomasrydahl.com

Skriv til mig

t@thomasrydahl.com

Kontakt forlaget

info@polforlag.dk