maxime-gilbert-zZ4fJWn3KW8-unsplash

REJSETIPS: Oplev det smukke, det sælsomme og det sjælfulde på den lidt anderledes spanske ferieø Fuerteventura, der spiller en stor rolle i Erhard-trilogien: Eremitten, De savnede og De tre paverspændingstrilogi. 

 

 

1. Se dagen begynde ved Costa Calma
Bor du i øens sydlige del eller på østkysten i nærheden af Costa Calma, kan du stå op tidligt og drysse en tur ned ad stranden. Sæt dig med fødderne i det lunkne sand og se solen stige på himlen. Måske står der et hold og laver yoga lidt længere nede. Luk øjnene. Mærk vandet og vinden, solen og stranden. Den rene Fuerteventura-oplevelse. Snart begynder surferne at dukke op.

For læsere af Erhard-trilogien: I starten af De savnede bor Erhard i nærheden af Costa Calma.

2. Hør bølgerne på Cotillo Beach
Man kan ikke besøge Fuerteventura uden at bruge tid på strandene. En af de smukkeste strande må være Cotillo, der ligger på øens nordvestside, ti-femten minutters kørsel fra Corralejo ad lidt snørklede veje. Her kan børnene bade, men man kan også snorkle og windsurfe (udstyr kan lejes eller købes i nærheden). Lagunerne indbyder til leg og krabbejagt – og en fredelig stund, hvor man kan høre bølgerne brage mod klipperne. Advarsel: Man kan støde på et par nøgne turister i solstole.  

For læsere af Erhard-trilogien: I Eremitten er det på Cotillo, at man finder den forladte bil med liget af den lille dreng.

3. Tag en vandretur op ad Calderon Hondo
Forlad den farverige turistby Corralejo og opsøg øens titusind års historie. Nord for Corralejo ligger den udslukte, næsten rødlige vulkan Calderon Hondo (og et par andre kratere). Her er ingen parkeringspladser og turistbrochurer. Parkér i nærheden og tag en af de mange stier op ad og rundt om krateret. Der er både mulighed for mange timers gåtur eller en lille afstikker. Landskabet er sælsomt og minder mest om Mars. Med mindre du har lejet en kamel et sted i nærheden, hvilket efter sigende skulle være muligt.

For læsere af Erhard-trilogien: I Eremitten slås Erhard med en af bogens forbrydere på kanten af krateret.

4. Synk ned i sandet i den kanariske ørken
Fuerteventura er måske allermest kendt for sin mini-ørken Las Dunas, der er blæst over Atlanterhavet fra storebror Sahara. Den er cirka 11 kilometer bred og ikke til at komme udenom. Når du kører nordpå mod Corralejo, kommer du lige gennem Dynerne, der kaster sig ind over vejen og ned mod vandet. Stil bilen og spring i gummiskoene. Husk lidt vand og en god kasket. Og træd ind i ørkenen, hvor du fra fremspring og sandbakker kan se ud over havet.

For læsere af Erhard-trilogien: Las Dunas lægger ørken til et stort bryllup, der har en central betydning i De savnede.

5. Oplev stilheden på uforlignelige Isla de Lobos
Isla de Lobos er en lille ø, du kan ane fra havnebyen Corralejo, hvor den ligger som en gammel, bulet hat i horisonten. Tag en af turbådene derud. Vælg en af dem med glasbund, så du kan se de kulørte skyer af fisk mod den guldfarvede sandbund. Børn elsker det. Selve øen er erklæret naturreservat og mest bemærkelsesværdig i kraft af sin nøgternhed. Ligesom Fuerteventura er den formet af lava og sten. Den er flad og vindblæst – og der er stort set intet at se. Ud over den børnevenlige, mikroskopiske sandstrand og ”byen”, der består af et par stenhuse og en café, hvor det er en god ide at bestille bord inden. Sid ved vandet og kig mod Afrika – eller stil dig på toppen af øen og mærk vindene. Her er højt til himmels og masser af plads til sjælen.

For læsere af Erhard-trilogien: Isla de Lobos er stedet, hvor Erhard konfronterede bagmanden til sidst i Eremitten.

Du kan lytte til nogle af ideerne og tankerne bag Erhard-trilogien i podcasten her: